Si no pot veure correctament aquest mail fes click aqui

banner

Mòdul 3: Millora la qualitat a l'atenció a les persones grans

Aquest quart butlletí sobre el contingut del VII Congrés Internacional Dependència i Qualitat de Vida “Integració: de models a resultats”, que celebrem a Barcelona els dies 29 i 30 d'octubre de 2019, se centra a resumir el tercer mòdul del congrés que porta per títol “Millora a la qualitat a l'atenció a les persones grans”.

delCampo

Marco Inzitari, director assistencial, de recerca i docència del Parc Sanitari Pere Virgili de Catalunya i president de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia, moderarà aquest mòdul en el qual es debatran els reptes que suposa tenir cura de les persones grans des de la seva pròpia perspectiva, les accions clau per a millorar el procés d’atenció a les persones grans en els entorns d’atenció de llarga durada i els processos d'avaluació i millora de la qualitat de l’atenció residencial de les persones grans.

Els ponents seran María Dolores Navarro Rubio, metgessa especialista en medicina preventiva i salut pública, doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i directora del Departament d'experiència del pacient de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona;  Henk Nies, membre del comitè executiu de Vilans a Utrecht i professor d'organització i polítiques d'atenció i cures a llarg termini en la Vrije University d'Amsterdam; i Claire Drummond Pierce, service manager en el Care Inspectorate a Escòcia.

delCampo

Mª Dolores Navarro centrarà la seva intervenció en els reptes que suposa l'atenció des de la perspectiva de la persona gran. Es parteix de la base que el repte que presenta la cronicitat avui dia en el model d'atenció centrada en el pacient es produeix a tres nivells: El del propi pacient i la seva família, el dels professionals sanitaris i el de les institucions sanitàries. En aquest sentit, descriurà el canvi produït en el rol del pacient, què s'entén per participació del pacient en la presa de decisions i en el cas de les persones grans en la millora de la qualitat de l'atenció. Sense una planificació estratègica que englobi els tres nivells d'actuació (pacients, professionals i institucions), difícilment s'aconseguirà assolir l'objectiu de l'atenció centrada en el pacient. D'altra banda, es posarà a debat la necessitat de formar a pacients i professionals i dissenyar polítiques i estratègies que busquin la responsabilitat del pacient en la seva pròpia cura, així com la seva participació en la presa de decisions o en la representació d'altres pacients. 

Gomez.jpg

Henk Nies presentarà com és l’atenció a les persones grans a Holanda i quines respostes es donen en la cerca i millora de la qualitat. Es descriuran els desafiaments en la millora de la qualitat de l'atenció residencial per a persones grans en situació de fragilitat a Holanda. Podrem veure com ha canviat aquesta atenció, les noves formes d'entendre la qualitat de vida i la salut de les persones i conèixer els principis bàsics del nou marc de qualitat per a centres residencials desenvolupat a Holanda. Finalment, es reflexionarà sobre els instruments polítics que faciliten la millora de la qualitat i les conseqüències per a la posada en marxa i el seguiment dels serveis. L'administració pública té un paper fonamental per a assegurar que tots els actors en el sector assumeixen els seus rols i per a facilitar-los si és necessari.

A més, Henk Nies juntament amb Pilar Hilarión, subdirectora de l'Institut Universitari Avedis Donabedian i directora de l'Àrea Social, Salut mental i d'Atenció a la Dependència, seran els responsables d'impartir el taller “Acreditació de serveis: reptes de futur en els serveis residencials per a persones grans” en el qual
s'aprofundirà en aquests aspectes.

Gomez.jpg

Claire Drummond finalitzarà el torn d'exposició dels ponents amb una conferència que versarà sobre el nou procés d'avaluació i millora de la qualitat en centres residencials de persones grans desenvolupat a Escòcia. Aquest nou model es va elaborar després de la consulta al propi sector de l'atenció social, als usuaris d'aquests serveis, als seus familiars i els seus cuidadors. Es basa en un model europeu European Framework for Quality Management i està dissenyat per a facilitar l'autoavaluació per part dels proveïdors d'aquestes atencions. A més, aquest model canvia el seu enfocament des d'un centrat en el compliment de la regulació a un altre més col·laboratiu.

Us convidem a donar un cop d’ull al programa complet on podreu consultar informació detallada de tot el contingut del VII Congrés Dependència i Qualitat de Vida. Encara sou a temps d'inscriure-us!

banner SUBSCRIU-TE AL BUTLLET DE NOTÍCIES

AMB EL SUPORT:

banner banner bannerbanner  banner

PATROCINADOR PRINCIPAL

   banner

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

banner   banner   banner  banner


banner
La Setena Edició del Congrés Internacional Dependència i Qualitat de Vida i la Secretaría Técnica de Grupo Pacífico garanteixen l'estricte compliment del Codi FENIN

Política de protecció de dades.
En qualsevol cas, d'acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 exercir els corresponents drets d'accés, rectificació, portablidad, limitació del tractament, cancel·lació i oposició, dirigint-se a l'adreça següent: edad-vida@edad-vida.orgo bé al Carrer Balmes, 188 6ª, 08006 Barcelona