Si no puede ver correctamente este mail haga click aqui

banner

VII Congrés Dependència i Qualitat de Vida:
Dr. Rafael Bengoa, conferenciant inaugural

Al llarg de les pròximes setmanes us anirem presentant els mòduls, sessions i ponents que participaran en el VII Congrés Dependència i Qualitat de Vida “Integració: de models a resultats” que celebrarem a Barcelona els dies 29 i 30 d'octubre de 2019.

Dr. Bengoa

En aquest primer butlletí us presentem al que serà el conferenciant inaugural del Congrés, el Dr. Rafael Bengoa, és metge i es va especialitzar en Salut Comunitària a la Universitat de Londres. Ha tingut una dilatada trajectòria nacional i internacional. La seva petjada professional pot seguir-se des de 1991 en diversos documents de política social i gestió sanitària dirigits al Parlament Espanyol i Basc. A més, ha treballat com a consultor del Banc Mundial i durant quinze anys en l'Organització Mundial de la Salut, on va estar al capdavant de la Direcció de Sistemes de Salut fins a 2007. Al 2009, va ser nomenat Conseller de Sanitat i Consum del Govern Basc des d'on va dirigir la transformació de la Sanitat cap a un model més sostenible i proactiu centrat en les necessitats dels pacients crònics. Actualment codirigeix amb Patricia Arratibel, l’ Institute for Healthand Strategy (SI-Health) i és Senior Fellow d’Harvard. 

En la seva ponència, titulada “Fundación Edad&Vida: Alineant el repte, la resposta i la política”, es partirà de la dada que diu que l'any 2020, per primera vegada en la història universal hi haurà més persones de 65 anys que menors de 25. Això vol dir que tindrem una societat envellida amb elevada prevalença de cronicitat i moltes persones vulnerables vivint soles a les seves cases. En aquesta conferència es reflexionarà sobre el tipus de serveis que és necessari desenvolupar per a adaptar els sistemes de salut i socials a aquesta nova realitat.

Actualment, l'atenció social i de salut, en l’àmbit estatal, encara es presta de forma massa fragmentada, sense aconseguir un grau adequat d'integració social i sanitària, ni dins dels diferents nivells del sistema de salut. De fet, en nombrosos casos ni tan sols es comparteix la informació clínica de les persones entre els diferents serveis i nivells assistencials.

D'igual forma s'exposaran experiències d'altres països (el Canadà, Nova Zelanda, països nòrdics, etc.) on es compta amb models integrats d'atenció que assenyalen els beneficis obtinguts amb ells, tant per a les persones usuàries com per al bon funcionament i l'eficiència del sistema en el seu conjunt.
Finalment, s'exposaran possibles accions a implementar per a millorar els nostres  sistemes sanitaris i socials i adaptar-los a les necessitats reals de la societat del segle XXI. Així, s'haurien de potenciar zones d'integració real amb sistemes d'informació compartits entre l'atenció social i la sanitària, l'augment del finançament de l'atenció social, l'aposta decidida per la prevenció i la telemonitorització de les persones, potenciant l'atenció comunitària i l'adequació a les necessitats reals de la persona. 

Finalment, a escala política, s'insistirà en la necessitat que tots els implicats es comprometin a realitzar un diagnòstic real i compartit de la situació i establir el pla d'acció, tenint en compte que, sense aquest compromís polític, la integració sociosanitària no és viable. 

Podeu consultar una extensa entrevista que se li va realitzar a Rafael Bengoa amb motiu de la seva participació en el VII Congrés Dependència i Qualitat de Vida.

Finalment, us convidem a donar un cop d’ull al programa complet on podreu consultar informació detallada de tot el contingut del VII Congrés Dependència i Qualitat de Vida.

Encara sou a temps d'inscriure-us!

banner SUBSCRIU-TE AL BUTLLET DE NOTÍCIES

AMB EL SUPORT:

banner banner bannerbanner  banner

PATROCINADOR PRINCIPAL

   banner

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

banner   banner   banner  banner


banner
La Setena Edició del Congrés Internacional Dependència i Qualitat de Vida i la Secretaría Técnica de Grupo Pacífico garanteixen l'estricte compliment del Codi FENIN

Política de protecció de dades.
En qualsevol cas, d'acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 exercir els corresponents drets d'accés, rectificació, portablidad, limitació del tractament, cancel·lació i oposició, dirigint-se a l'adreça següent: edad-vida@edad-vida.orgo bé al Carrer Balmes, 188 6ª, 08006 Barcelona