Si no pot veure correctament aquest mail fes click aqui

banner

M˛dul 1: Atenciˇ domiciliÓria

En aquest segon butlletí sobre el contingut del VII Congrés Dependència i Qualitat de Vida “Integració: de models a resultats”, que celebrarem a Barcelona els dies 29 i 30 d'octubre de 2019, es presentarà el contingut del primer dels mòduls principals el títol del qual és “Atenció Domiciliària”.

En aquest mòdul es presentaran els últims avanços i innovacions en l'assistència integral sociosanitària en el domicili que doni resposta a les necessitats de salut, socials, emocionals, etc. de la persona. 

Per això comptarem amb la intervenció de Tazim Virani, directora de SE Global at Saint Elizabeth Health Care a Ontario (Canadà);  Astrid Lindström, consultora de política social de la Universitat d'Estocolm; i Lluís Torrens, director de Planificació i Innovació de l'àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Virani.jpg

Tazim Virani reflexionarà sobre els motius pels quals, en els últims anys, s'ha posat el focus en l'atenció domiciliària com a solució a les necessitats actuals de les persones. Al Canadà, els pressupostos sanitaris s'han centrat principalment en hospitals i metges, amb menor atenció en àrees com l'atenció domiciliària i comunitària. Existeix una àmplia evidència que aquest patró és insostenible. Proporcionar atenció domiciliària per a situacions agudes, cures assistencials a llarg termini, mantenir a les persones fora dels hospitals, identificar i avaluar les patologies en fases primerenques i establir estratègies de prevenció són els objectius generals dels sistemes d'atenció domiciliària efectius i integrals. 

En la seva presentació se centrarà a proporcionar una visió general de l'atenció domiciliària al Canadà incloent alguns dels aspectes crítics, reptes i solucions.

A més, Tazim, impartirà el taller titulat “Atenció domiciliària. Estructura del servei d'atenció domiciliària a Ontario, el Canadà” en el qual farà una exposició més detallada de l'experiència canadenca en l'avaluació de l'elegibilitat dels usuaris de l'atenció domiciliària, l'assignació dels recursos en funció de les necessitats dels usuaris i de les bones pràctiques en la provisió de les cures i en la valoració de la qualitat.

Torrens.jpg

Per la seva part Lluís Torrens, presentarà el projecte de les superilles socials com a forma d'organització avançada de l'atenció domiciliària a persones en situació de dependència. Veurem com, mitjançant l'adaptació de models internacionalment reconeguts, l'Ajuntament de Barcelona està desplegant un nou patró d'atenció basat en la proximitat que permet major adaptació a les necessitats dels usuaris, una millor qualitat en el treball professional i que facilita la incorporació de nous serveis i la integració sociosanitària, guanyant eficàcia i eficiència.

Astrid.jpg

Finalment, Astrid Lindström ens presentarà els principals models nòrdics d'integració de cures a domicili i els resultats obtinguts per ells. Així, centrarà la seva ponència en els condicionants i el nivell i modalitats d'integració/coordinació/connectivitat dels Serveis a domicili als Països Nòrdics. En aquests països, el model nòrdic de benestar i d'atenció a les persones es caracteritza per la seva orientació universal, responsabilitat pública, atenció en la comunitat, el seu alt grau de descentralització i alt grau d'autonomia financera dels comtats/regions i els municipis que gestionen aquests serveis. Una altra característica fonamental d'aquests serveis és la conversió del servei analògic de la tele-assistència a digital en el 90% dels municipis i que permet afegir funcionalitats per a vídeo-conferències amb l'usuari, registre de les seves constants vitals (mitjançant wearables) i el seu abordatge a casa. D'aquesta manera, els professionals que donen atenció domiciliària tenen informació en temps real en els seus mòbils sobre els usuaris a atendre, els serveis a prestar en cada cas, les rutes per a arribar i poden documentar in situ i fins i tot, en cas de necessitat, obrir les portes dels seus usuaris amb el mòbil.

Us convidem a donar un cop d’ull al programa complet on podreu consultar informació detallada de tot el contingut del VII Congrés Dependència i Qualitat de Vida

Encara sou a temps d'inscriure-us!


banner SUBSCRIU-TE AL BUTLLET DE NOTÍCIES

AMB EL SUPORT:

banner banner bannerbanner  banner

PATROCINADOR PRINCIPAL

   banner

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

banner   banner   banner  banner


banner
La Setena Edició del Congrés Internacional Dependència i Qualitat de Vida i la Secretaría Técnica de Grupo Pacífico garanteixen l'estricte compliment del Codi FENIN

Política de protecció de dades.
En qualsevol cas, d'acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 exercir els corresponents drets d'accés, rectificació, portablidad, limitació del tractament, cancel·lació i oposició, dirigint-se a l'adreça següent: edad-vida@edad-vida.orgo bé al Carrer Balmes, 188 6ª, 08006 Barcelona