Si no pot veure correctament aquest mail fes click aqui

banner

Mòdul 2: Atenció al final de la vida:
Ciutats compassives o cuidadores


El tercer butlletí sobre el contingut del VII Congrés Internacional Dependència i Qualitat de Vida “Integració: de models a resultats”, que celebrem a Barcelona els dies 29 i 30 d'octubre de 2019, el dedicarem a presentar-vos el contingut del segon mòdul.

Sota el títol “Atenció al final de la vida. Ciutats compassives o cuidadores”, es presentarà el desenvolupament dels models assistencials d'atenció pal·liativa tant a residències, com a hospitals, així com també a molts altres tipus de serveis prestats en la pròpia comunitat, més enllà dels socials i els sanitaris, aquests últims a través de les diferents experiències de ciutats compassives o cuidadores.

Aquesta sessió comptarà amb el Dr. Xavier Gómez-Batiste, director de l'Observatori Qualy de l'ICO, director de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic, director científic del Programa per a l'atenció integral de persones amb malalties avançades de l'Obra Social “la Caixa” i director d'Atenció Pal·liativa de DomusVi, que exercirà de moderador. Els ponents del mòdul seran Patxi del Campo Sant Vicente, director d’AgrupArte; Julio Gómez Cañedo, metge coordinador del Servei de Cures Pal·liatives de l'Hospital San Juan de Dios de Santurce; i Libby Sallnow, professora titular de clínica en la UCL a Regne Unit, consultora en Medicina Pal·liativa en CNWL, Londres, i professora clínica honorària sènior.

Libby Sallnow presentarà les característiques i resultats obtinguts pel model assistencial a persones en situació pal·liativa en hospitals del Regne Unit, així com les últimes innovacions que estan introduint per a millorar-lo.

delCampo
Patxi del Campo centrarà la seva intervenció en la presentació de “Vivir con Voz Propia”, un projecte que reflexiona sobre el final de la vida i promou el compliment d'un itinerari vital complet, personalitzat i respectuós amb la persona, fomentant la participació i la capacitat de decisió en el seu procés vital. Els objectius d'aquest projecte s'engloben en el projecte “Vitòria-Gasteiz, Vecindario Compasivo” mitjançant el qual pretenen crear una ciutat més sensibilitzada i preparada per a cuidar a les persones que afronten una malaltia avançada o el final de la seva vida en solitud. Per a això, ens parlarà de la seva experiència, en la conformació de xarxes i coordinació entre les entitats i institucions encarregades d'assistir a les persones malaltes, en situació de vulnerabilitat, solitud o dol. 

Gomez.jpg

Finalment, Julio Gómez reflexionarà sobre la importància de sistematitzar el procés de construcció d'una comunitat compassiva, definir els aspectes que el faciliten i conceptualitzar els elements clau que defineixen una comunitat compassiva. Per a això assenyalarà la importància de tornar a la responsabilitat comunitària de la cura dels seus membres. Així, la comunitat trobarà en la cura dels més vulnerables un bé relacional a ser protegit des d'una lògica de reciprocitat. Això comportaria establir un concepte de salut diferent: la salut com un bé relacional.

A més, Julio Gómez serà el ponent del taller titulat “Com dissenyar i implementar programes de ciutats cuidadores?” en el que se centrarà en la metodologia necessària per a posar en marxa aquest tipus de projectes analitzant els principals reptes que sorgeixen en el procés, així com en les seves possibles solucions.

Us convidem a donar un cop d’ull al programa complet on podreu consultar informació detallada de tot el contingut del VII Congrés Dependència i Qualitat de Vida.

Encara sou a temps d'inscriure-us!

banner SUBSCRIU-TE AL BUTLLET DE NOTÍCIES

AMB EL SUPORT:

banner banner bannerbanner  banner

PATROCINADOR PRINCIPAL

   banner

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

banner   banner   banner  banner


banner
La Setena Edició del Congrés Internacional Dependència i Qualitat de Vida i la Secretaría Técnica de Grupo Pacífico garanteixen l'estricte compliment del Codi FENIN

Política de protecció de dades.
En qualsevol cas, d'acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 exercir els corresponents drets d'accés, rectificació, portablidad, limitació del tractament, cancel·lació i oposició, dirigint-se a l'adreça següent: edad-vida@edad-vida.orgo bé al Carrer Balmes, 188 6ª, 08006 Barcelona